MALVA FLOREA Spring-Summer 2022

MALVA FLOREA 
Spring-Summer 2022
 
 
Джерелом натхнення при створенні нової колекції для дизайнера Мальви Вербицької стала легендарна Заха Хадід та її архітектурні проекти. «Вплив світу архітектури потрапив у творче ательє бренду не випадково. Все почалося з роботи над власним проектом - будівництвом і дизайном будинку MALVA FLOREA. Цікавий досвід співпраці з архітекторами і дизайнерами інтер'єру відкрив для мене неймовірний талант Захі Хадід», - розповідає дизайнер Мальва Вербицька.
 
 
Справжня представниця деконструктивізму, Заха Хадід руйнувала прийняті канони і розширювала рамки звичного простору, надаючи йому сильний і динамічний імпульс. Преса називала її «королевою кривої», яка звільнила архітектурну геометрію, надавши їй абсолютно нову виразну ідентичність. Натхненна футуристичними і надзвичайно складними спорудами Хадід, команда MALVA FLOREA спробувала відтворити подібні силуети і форми в тканині. «Це був виклик. Вигнуті лінії в звичних прямих формах, складний крій, створення фактур вручну, задум перспективи в одязі і, звичайно, динаміка і зручність», - ділиться Мальва Вербицька.
 
 
У колекції використані чисті лаконічні кольори з яскравим акцентом люмінесцентного салатового, а також натуральні тканини - шерсть, шовк, шифон, тафта. Ключові моделі: кроп-топи, бюст'є, брючні костюми і комплекти зі спідницями, сукні максі і міні довжини, дуті жилети і куртки, пальто. Варто відзначити відсутність звичних застібок в одязі, роботу з лацканами, розгорнутими в протилежні сторони, і тактильні враження від матеріалів.