FINCH SS20

FINCH

SS20

 

Колекція FINCH весна-літо 2020 завершує перехід від ультимативного чорно-білого одягу до більш складної кутюрної жіночої лінії та кольорів. У колекції, як і раніше, є спортивні та прості з точки зору форми речі, але основну увагу дизайнери приділяють експериментам із кроєм та кольором.
 
Розмірковуючи про людську природу, ґендерні стереотипи, свободу особистості і роль одягу в захисті меж особистого простору, дизайнерський дует приходить до силуетів, що апелюють до міфології. Але міфології не фольклорного характеру, а внутрішньої: коли зовнішність або публічна активність людини створює неіснуючий ідеал, міфічну істоту, за життям якої спостерігають інші. Так, у кутюрних образах можна побачити містичні хмари диму в різних інтерпретаціях, другу шкіру, плавники і крила міфічних істот. Але образи не ідеальні, в них присутня асиметрія, як і в реальному житті.
 
Цікавий акцент − жіночі купальні костюми, що покривають усе тіло і голову. Ці костюми − красива інша шкіра, яку ми носимо, і все ж таки, це не елемент стилізації, а абсолютно функціональні речі. Так само, як і чоловіча сукня, за кроєм абсолютно не схожа на жіночу, що покликана стати відправною точкою у формуванні нового погляду на чоловічий костюм. Яскравим поєднанням основних візуальних тем в цій колекції FINCH стали принти з японськими масками і барвисті роботи Маріанни Холленштайн, швейцарської мисткині, яка співпрацює з FINCH вже більше року.
 
У світі, де кожен у своєму соціальному акаунті говорить про відкритість і високі цінності, насправді дуже багато прихованих шарів. FINCH закликає звернути увагу на проблему діджитал-ідеальності і популізму та визнати, що бути закритим і не ідеальним нормально, це по-своєму красиво. Адже у кожного має бути свій внутрішній простір, з монстрами або феями, яких не побачить ніхто.