Свідома мода і проект Action: Sustainable Fashion

Свідома мода і проект "Action: Sustainable Fashion"

від Ukrainian Fashion Week

 

 

Свідома мода - це тема, яка активно набирає обертів у просторі світової та української fashion індустрії. Більше не можна сказати що мода - це тільки про стиль, одяг і креатив. Мода - це важливий інструмент для культурного розвитку країни, це невід’ємний інструмент у популярізації країни, це сфера, яка забезпечує населення робочими місцями, а споживачів яісним власним «продуктом». А також це сфера, яка завжди на крок попереду - це стосується усього. 
 
Ukrainian Fashion Week, за підтримки  Українського культурного фонду запустив проект - Action: Sustainable Fashion.
 
Це проект, який розповість історії створення колекцій від українських дизайнерів у форматі Sustainable Fashion. Кожна історія, кожен Бренд і Дизайнер запрошує нас поринути у його історію та зрозуміти що мода і дизайн - це дещо більше і глибже ніж просто одяг.
 
Для справжнього дизайнера ця ідустрія це не робота - це міссія та сенс. 
 
Окрім свідомої моди бренди розкажуть про поєднання дизайну, мейнстріму та бізнесу. 
 
 
 
"За останні кілька років свідома мода та відповідальне споживання стали мейнстрімом. Ми спостерігаємо, як і невеликі бренди, і компанії-гіганти впевнено рухаються шляхом етичного ставлення до планети і до сталого бізнесу. З іншого боку, сучасні споживачі все ще не мають точного уявлення про те, що ж таке sustainable fashion. Чи може бренд бути на 100% екологічно нейтральним? Звісно – ні. Тим не менш, дизайнери та виробники можуть позитивно впливати на трансформацію індустрії та споживчі звички за допомогою прикладів власної філософії sustainability. 
 
Сталий розвиток моди включає у себе безліч аспектів. Це нескінченна історія, що охоплює економічні, соціальні, екологічні, етичні та культурні засади нашого сьогодення. 
 
У проєкті Action: Sustainable Fashion ми розкриваємо ці аспекти в історіях українських дизайнерів, через їхній світ, де одяг та аксесуари є інструментами змін на краще."
 
 
 
Над проєктом Action: Sustainable Fashion працюють: 

Дар'я Марусик, керівниця проєкту 

Володимир Нечипорук, продюсер проєкту 

Олександра Дімітрієвіч, арт-директорка проєкту 

Таїсія Короткова, графічна дизайнерка проєкту 

Едіє Дербішева, продюсерка знімальної групи

Тім Меір, оператор/режисер монтажу  

Валерій Ведута, фотограф 

Катерина Федичина, Оксана Шубіна та Катерина Будусова, комунікаційний відділ

Ірина Чиркова, літературна редакторка 

Міра Марчук, асистенка проєкту